Kako da koristite belu boju u štampi?

Bela boja se uglavnom ne smatra preterano interesantnom. Posle više od jednog veka korišćenja CMYK-a na belom papiru, bela boja nekako prolazi nezapaženo. Neverovatno je teško dobiti belu boju u štampi, a ipak samo njom svaki dizajn i boja dolaze do izražaja, pre svega na tamnim i providnim podlogama. Uz pomoć revolucionarne OKI tehnologije belog tonera ovo je i moguće.

Štampa belom bojom otvara vrata raznim mogućnostima za pružaoce štamparskih usluga. Neke od njih su dodavanje „dubine“ dizajnu ili tekstu, ili dodavanje bele boje u pozadinu tako da se određena boja, dizajn ili tekst dodatno istakne.

Mogućnost štampanja CMY zajedno sa belom, ili dodavanje belog tonera kao petu boju (CMYK + bela), pruža kompanijama mogućnost da kreiraju povoljne personalizovane dizajne na najrazličitijim podlogama u jednom prolazu kroz mašinu, i tako čineći štampu belim tonerom brzom i jednostavnom. Ovo omogućuje pružaocima štamparskih usluga da prošire svoje poslovanje povećavajući svoju proizvodnju kao i da povećaju promet prihvatajući manje poslove koji su uglavnom profitabilniji.

Pored štampe na majicama (što uglavnom prvo padne na pamet kada se priča o štampi belom bojom), uz uređaje iz OKI 9000 serije moguće je štampati i na širokoj lepezi najrazličitijih medija kao što su različita pakovanja, nalepnice i deblje kartice.

Još neki od materijala na kojima je moguće štampati spadaju i tekstil, akril, keramika, staklo, metal, drvo, kao i pregršt drugih materijala najrazličitijih dimenzija, težina, formata i završnih obrada poput torbi i zahvalnica.

Benefiti štampanja belom bojom su odavno poznati, ali ona nije uvek bila laka niti isplativa za pružaoce štamparskih usluga da implementiraju u svoju ponudu. Ali, sa inovacijom CMYW i CMYK+W štampača koji mogu da štampaju belu u samo jednom prolazu papira, štamparska industrija može da gleda na belu boju kao na sredstvo koje ih može dodatno izdvojiti od konkurencije, tako što će njom uvrstiti veliki broj dodatnih usluga.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.