Koliko je bitna štampa visokog kvaliteta za vaše poslovanje?

Budući da smo u poslu štampača i štampanja skoro tri decenije, ne možemo dovoljno napomenuti koliko je bitno imati kvalitetan otisak i štampani materijal. Tokom godina imali smo, a imamo i još uvek, saradnju sa kompanijama svih vrsta, delatnosti i veličina. Tako smo u ovom tekstu sakupili neke od njihovih komentara i potreba, kako bi vama pružili mali uvid u korist koju kvalitetna štampa donosi.

1. Kvalitetan štampani materijal vam povećava kredibilnost

Zamislite da se nalazite u čekaonici velike i poznate firme, a na stolu pored vas stoji brošura. Da li je ona crno bela sa slikama lošeg kvaliteta, ili je u jarkim bojama, sa slikama visokog kvaliteta i štampana na debelom papiru?

Sigurni smo da je u pitanju druga opcija. Naravno, od velike firme se takav štampani materijal i očekuje, ali to dovodi do zaključka koliko je kvalitet bitan. Isto pravilo odnosi se na sve firme – bilo velike ili male. Sa kvalitetnim štampanim materijalom daćete vašim korisnicima do znanja da ste ozbiljna kompanija koja zna kako da uloži u svog klijenta kako bi mu pomogla najviše što može.

Štampa visokog kvaliteta nije uvek na prioritetnom mestu kod firmi i često se zaobilazi, ali iz iskustva možemo reći da je to mala stvar koja može doneti veoma mnogo.

2. Kreativnost bez limita

Kada se priča o štampanom materijalu, uglavnom se misli na brošure, flajere, vizit karte i slično. Ovako rečeno, zvuči dosadno. Iako postoje razne štampane stvari koje možete uraditi angažovanjem eksternih firmi (brošure sa džepovima, fascikle…), želimo vam dokazati da se možete igrati i sa štampom u svojoj kancelariji.

Ko kaže da sve vizit karte moraju biti iste? Odštampajte svaku u drugoj boji, na drugačijem papiru. Sigurno će se primetiti.

Štampate sve brošure na A3 papiru? Drastično smanjite ili povećajte format, sigurno ćete ostaviti utisak.

Ovo su naravno samo neki od primera, na vama ostavljamo da istražite i osmislite druge interesantne ideje.

3. Unapređeno kancelarijsko štampanje

Uz kvalitetnu štampu dolaze i kvalitetne i interesantne nove opcije za unapređivanje. Jedna od njih je mogućnost štampanja kompletnog reklamnog materijala u vašoj kancelariji. Ovo možda zvuči komplikovano, ali je zapravo veoma jednostavno. Sve što vam je potrebno je odgovarajući štampač i različiti mediji.

Na ovaj način u svojoj firmi možete štampati vizit karte, samolepljive banere za podove i prozore, nalepnice, viseće reklame… Ovako smanjujete svoje troškove na duge staze i izbacujete bilo kakvo čekanje jer više ne morate da se uzdate u štampariju da ispoštuje vremenski dogovor. Čak i ako dođe do greške u štampi, ukoliko imate uređaj kod sebe možete je veoma brzo ispraviti.

Original trenutno ima veoma posebnu akciju sa kojom vam značajno možemo pomoći u ovom interesantnom poduhvatu, a više o njoj možete pročitati ovde:
https://www.originalgrupa.com/oki-pomaze-poslovanju/

4. Držanje pažnje potencijalnog klijenta

Nije tajna da nam se s pojavom interneta pažnja drastično smanjila. Dodajmo na to i pregršt informacijama sa kojima se svakodnevno srećemo, svesno ili ne smo vrlo izbirljivi po pitanju tema kojima ćemo posvetiti našu pažnju. Tako na primer, postoje podaci po kojima se vidi da određeni korisnici ostanu na određenom sajtu čak i samo 15 sekundi.

Kvalitetnim štampanim materijalom možete drastično povećati vreme koje će kupac vama posvetiti. Pored toga što mu privučete pažnju, ukoliko je materijal kvalitetan, postoji velika šansa da ga neće momentalno odbaciti u prvi kontejner već da će ga sačuvati, što naravno vama kao kompaniji dosta znači. Podrazumeva se da je do ove situacije nemoguće doći sa štampom koja je niskog kvaliteta, sa crnim štraftama preko cele strane i musavim slovima.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.