Ambalaža je veliki razlog zašto kupujete neki proizvod – ali kako ovo da iskoristite?

Naravno da je bitno kakvog je ukusa, mirisa ili kvaliteta određeni proizvod, ali ambalaža i sama etiketa ipak imaju veoma značajan uticaj u našoj kupovini. Zamislite samo ovu scenu: dva proizvoda stoje na rafu jedan do drugog – jedan ima lepu i jasnu šarenu etiketu, a drugi običnu belu sa crnim slovima. Jasno je šta će vam više privući pažnju.

Takođe ćete primetiti neke zajedničke stvari i kod određenih brendova – svi koriste belu boju. Koka Kola koristi jarku crvenu, Starbaks zelenu, ali je u oba slučaja bela boja ta kojom je ispisan naziv kompanije i na taj način daje momentalnu prepoznatljivost brendu.

Štampanje etiketa i nalepnica sa belom bojom često nije baš jeftino. Obično se ovaj proces prosleđuje spoljašnjim saradnicima, a štampa sa belom je većinski dugotrajan i skup proces. Zbog toga se nalepnice naručuju u velikim količinama kako bi se cene što više smanjile, što dovodi do toga da višak nalepnica vuče negde po firmi ili skladištu i na kraju baci kada više ne bude potreban.

Zato je kompanija OKI napravila uređaj Pro1050. Ovo je štampač nalepnica visokog kvaliteta sa standardnim CMYK setom tonera, ali i dodatkom belog. Sa malom početnom investicijom, idealan je za manje štamparije i manje kompanije u okviru kozmetike, mikro pivara i vinarija, samoposluga… OKI Pro1050 je napravljen tako da može brzo da odštampa od jedne do 1000 nalepnica u toku jednog dana. Ovaj interesantan i inovativan uređaj značajno olakšava štampu nalepnica po potrebi i otvara vrata kreativnosti.

Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.