Štampači koji čuvaju prirodnu sredinu

27.11.2015
Štampači koji čuvaju prirodnu sredinu

„Razmislite pre nego što odštampate ovaj mejl“, stoji na dnu brojnih mejlova koji vam u toku dana pune sanduče.

Zato nam je zadovoljstvo da vas upoznamo sa OKI Eco Product Certification programom – kreiranim tako da podstiče kupce, klijente a i druge proizvođače – da podignu svoju svest o održivom razvoju, pa i poslovanju.

 

Štampači koji čuvaju životnu sredinu

 

Svaki proizvod koji poseduje ovaj sertifikat garantuje dve stvari: da je napravljen tako da se drži principa sniženog korišćenja energije i da nudi svojim korisnicima sve informacije o očuvanju okoline i načinima na koje se njeno čuvanje može pomoći. Ono što nam je bilo posebno zanimljivo jeste činjenica da ovaj sertifikat OKI nudi i svim drugim proizvođačima. Potrebno je samo da se njihovi principi podudaraju sa standardima „eko proizvoda“ koji su određeni sertifikatom.

 

OKI Eco Product Certification

 

Čak i ako niste proizvođač, postoji mnogo načina na koje možete doprineti ovoj ideji. To ne mora da se odnosi samo na korišćenje sertifikovane, ekološke kancelarijske opreme. I reciklaža papira i kartona ima višestruke koristi po životnu sredinu. Pored očuvanja šuma, uštedi se i do 60 % energije i do 15 % manje vode u odnosu na proizvodnju papira od prirodnog, neiskorišćenog materijala. Na duže staze, reciklaža vodi i smanjenju emisije gasova i efekta staklene bašte, i, što možemo videti golim okom na ulicama svog grada, manjem zagađenju.